De curve studie met de scolioscoop

De Curve studie

Om de scoliose te controleren wordt veelvuldig röntgenfoto’s gemaakt. We weten echter helemaal niet hoe vaak een foto gemaakt moet worden. Daardoor bestaan grote verschillen tussen Nederlandse scoliose centra. Bovendien lijkt frequente röntgencontrole samen te hangen met verhoogd risico op kanker op latere leeftijd.

In de Curve studie onder leiding van Dr. M.L. van Hooff van het Radboud UMC gaan alle scoliose centra in Nederland (het AIS consortium), de (kosten-)effectiviteit van minder röntgencontrole evalueren. Bij drie AIS-patiëntengroepen (voor behandeling, na behandeling met korset en na operatie) wordt een nieuw protocol met de Scolioscoop Curve en vragenlijsten vergeleken met regelmatige röntgencontrole.

Klik hier voor de website van het onderzoek >