Scolioscoop Curve

En toen was er de Scolioscoop Curve…

Sommige producten ontstaan omdat er nieuwe technologie beschikbaar is, sommige producten omdat er een probleem is waar een oplossing voor nodig is. Het zaadje voor de Scolioscoop curve is gepland in een brainstorm over zinnige zorg. (ZonMw call voor Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG)) Voor deze call werd gevraagd om te kijken of de gepaste zorg gebruikt wordt. Dit daagde de groep uit na te denken over de routine röntgenfoto’s tijdens de behandeling van Scoliose. Hier ontstond het idee of de Scolioscoop als een zelftest hiervoor niet ingezet kon worden. Wat als je er alleen een röntgenfoto nodig is als de gibus veranderd is ten opzichte van de eerste meeting? Het idee werd uitgewerkt, de subsidie aanvraag gehonoreerd en binnenkort zullen de eerste patienten geïncludeerd worden. Lees hier meer over de Curve studie.  

Zo trots als we zijn op de Scolioscoop Curve, laten we hem overal zien. Steeds vaker kregen we de vraag of de Scolioscoop Curve al te koop was. Omdat volwassenen hun eigen rug in de gaten willen houden, of een ouder die rug van zijn of haar kind wil controleren of een fysiotherapeut om hun patienten te kunnen monitoren. Wij hadden helemaal niet bedacht dat de Scolioscoop Curve meer zou kunnen zijn dan een hulpmiddel voor medisch specialisten. Maar de Scolioscoop Curve blijkt dus ook een eenvoudig hulpje te zijn om dat gevoel van “er is iets veranderd” te objectiveren.

Hiermee is de Scolioscoop Curve is de eerste zelftest voor scoliose patiënten om thuis de rug op veranderingen te controleren. De Scolioscoop Curve is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen met een vastgestelde scoliose. Door regelmatig thuis de rug te controleren kun je verandering zichtbaar maken en tijdig een afspraak maken met een specialist. Thuis controleren met de Scolioscoop Curve kan gebruikt worden als een aanvulling op de behandeling van scoliose.

De Scolioscoop Curve is nu te bestellen als pre-order en zal in februari 2022 verzonden worden. De opbrengst van de verkoop van de pre-order actie zal gaan naar het onderzoek om preventief screenen naar Scoliose te herintroduceren. Dit is een onderzoek dat wordt uitgevoerd in samenwerking met Erasmus MC en JGZ Zuid-Holland West

Pre-order jouw Scoliosoop Curve hier